Post Image

Krémová tekvicová polievka Hokkaido

4. júla 2018

Hokkaido pochádza z krajiny vychádzajúceho slnka- Japonska, kde ju pôvodný obyvatelia pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Jej zázračné účinky objavili už vtedy a využívame ich všetci do dnes. Málokto pozná všetky jej liečivé účinky a správnu prípravu, aby bola aj chuťovo neodolateľná. Prinášam vám jednoduchý, zdravý a hlavne neskutočne chutný recept na pravú domácu Hokkaido polievku.

Suroviny:

1 ks tekvica hokkaido

1 ks mrkva

1 ks petržlen

2 ks zemiaky

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnaku

zázvor

soľ, korenie, trstinový cukor

olivový olej

zeleninový vývar

200 ml kokosové mlieko

 

Postup:

Tekvicu ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na približne dvojcentimetrové kúsky. Mrkvu, petržlen a zemiaky taktiež očistíme a nakrájame na menšie kocky, aby sa nám zelenina rovnomerne uvarila. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, opečieme ich na olivovom oleji do zlata, pridáme zvyšok zeleniny a jemne zaprášime trstinovým cukrom. Zeleninu za miešania necháme skaramelizovať. S cukrom to netreba preháňať, stačí približne jedna polievková lyžica, tekvica aj mrkva sú samo o sebe dosť sladké. Keď je zelenina sfarbená jemne do zlatista, zalejeme zeleninovým vývarom, alebo vodou, pridáme očistený a na menšie kúsky nakrájaný zázvor a varíme, kým zelenina nie je mäkká, čo by malo trvať približne 30 minút. Uvarenú zeleninu rozmixujeme na jemno a vrátime do hrnca, pridáme kokosové mlieko, ochutíme soľou a čiernym mletým korením a prevaríme ju.

 

Tento recept je jednoduchý na prípravu a chuť polievky je úžasne sladkastá, s jemným pálením po zázvore. Na dekoráciu môžete použiť super zdravé tekvicové jadierka, prípadne petržlenovú vňať. Prajem vám dobrú chuť! 🙂